top of page
POINT Art BG & Svetla Andonova

ЗА НАС

"Определено няма нещо, което да не може да се случи днес" 
               Марк Твен 

POINT Art BG

# ИСТОРИЯ

ПОИНТ АРТ БГ стартира през 2012 година като спомагателна дейност на АНДОЛИТО КОНСУЛТ БЪЛГАРИЯ в малка Галерия на пъпа на град Пловдив.
И докато основната дейност на АНДОЛИТО КОНСУЛТ е консултантската дейност в областта на донорското финансиране по Европейски и Национални програми/схеми за подпомагане, в периода 2018-2020 се утвърждава като лидер в областта на ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО в Южен Централен район, то паралелно развива свои арт дейности  в областта на съвременните изящни изкуства чрез управление и администриране на своя арт магазин, изпълнява малки арт проекти с донорско финансиране, а от 2018г  включва производство на малки серии собствени арт продукти в областта на сублимацията и приложни дигитални изкуства.

 

В 2015 година са създадени и дружества ПОИНТ АРТ 2015, в което се разработва полезен модел на 3D вендинг автомат на сувенири,(оценен от Патентно ведомство като новост в Световен мащаб), както и АНДОЛИТО ИНВЕСТ БЪЛГАРИЯ, което поема частично ИТ дейности, активно от 2020година.

 

В 2021година е създаден настоящия онлайн мазин Point Art BG с цел дигитално представяне и търговия с творчески продукти, сувенири, картини на съвременни български творци и занаятчии. 

# МИСИЯ, ЦЕЛИ

Ние продаваме изкуство, за да подарим топлина, смисъл, ново изживяване за Вас.
Ще откриете многообразие на авторско съвременно изкуство, ръчноизработени сувенири, скулптури, фотография и арт принтове, които събуждат въображението, променят домовете ни и изразяват кои сме.
В Point Art BG  се стараем да изградим свят, в който:
  • всеки може лесно да намери и купи оригинално изкуство, независимо от вкуса или бюджета му;
  • да представим нови художници и да имате възможност виртуално, достъпно да се запознаете с тяхното творчество и гледната им точка;
  • да сме Ви достъпно полезни и близки в разбирането ни за съвременно изкуство и нови технологии;
 
За идеята от създаването на точка на съвременно изкуство в град Пловдив през 2012 година  и електронен магазин PointArtBG.com от Октомври 2021 са изминали дълги години на неуморна работа и развитие, което днес Ви представяме на достъпен за всички модерен език. ​

 

Бъдете здрави!

И намирайте по малко време за нас!

#ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ
_0195161_edited.png
Светла Андонова

Ръководител

SYa_POINT Art BG
Снежана Ямалиева

Галерист

SD_POINT Art BG
Силва Драгиева

Галерист

MA_POINT Art BG
Мая Андонова

Финансист

bottom of page