top of page
SA_0195161-NoBG.jpg

ДИМ-Димитър Лазаров

Живее и работи в Пловдив. Съвременен творец, който се "разпилява на хиляди парченца" от рисуване  на текстил, иконография,  фотография, мода и ...

Завършва Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в гр. Пловдив и за кратко се занимава с дизайн на облекла и рисувана коприна.  От 1992 г. се занимава с живопис и има самостоятелни изложби. В трорческите му интереси попада и иконописта и през годините изработва авторски икони. 

В 2007 година започва да се изявява и в  арт-фотографията. В 2013 г. прави първата си самостоятелна изложба арт-фотография в гр. Бургас, арт-галерия „Вокс“. Има публикации по покана на английското сп. „Practical Photography“. Взема участие в благотворителния проект „Share” на шведското издателство „The New Heroes & Pioneers”. Популярен автор е в едни от най-престижните международни сайтове за фотография.

Негови картини, фотографии и икони са притежание на частни колекции в България и в чужбина.

От POINT ART BG изказваме нашата специална благодарност за предоставената ни възможност да Ви покажем  творческите проекти на художника и колекция от негови картини в нашия онлайн магазин.

POINT ART BG

Вашето мнение е важно за нас

to POINT Art BG
bottom of page